Благодаря за бързата реакция!
С две думи казано трябва да се свържа с ТД на НАП и те да ми кажат какво следва да направа?
Здравейте!
 Много ще се радвам ако някои може да ми помогне по моя проблем защото сам страшно объркана и направо незнам какво следва да направа.!

До май 2013 година работех на трудов договор в фирма в България. След това започнах работа, също така на трудов договор в Чехия.
След като прекратихме трудовия договор с Българския ми работодател потписахме граждански договор за 9 месеца и аз продължих да работя за тех и по същото време да работя за Чехите.

Освен това имам още един граждански договор за трета българска фирма за миналата 2013 година.

На всичките ми граждански договори са задържани данъци, осигуровки, такси и незнам още какво (не сам счетоводител не ги разбирам обаче имам служебни бележки от всички фирми)

Моя вапрос е къде аз трябва да подам Годишна данъчна декларация?В България или Чехия? Ако подам тук дали трябва по някакъв начин да уведомя НАП, НОИ или е достатъчно тук да си подам декларацията и готово?

Писах запитване до  „Информационният център” на НАП обаче от там ми казаха че "Ви следва да бъде изследвана фактическата олстановка за коя от двете държави Чехия или България сте местно за данъчни цели лице което се установява в процес на  проверка от страна на НАП"

Нямам представа какво означава това! Някой имал ли е подобен случай да помага?