Здравейте. Може ли ЗП-физическо лице, регистрирано по ЗДДС, да продава селскостопанска продукция- плодове и зеленчуци, с приемно предавателен протокол. И ако да в протокола цената с ДДС ли е?
Да, пенсиониран е въз основа на това решение в срока в който то е валидно. И от тогава насам нещата си остават така- получава си пенсия по инвалидност и не е ходил на друг телк. Това че е пенсиониран с това решение през далечната 1991г. прави ли решението годно за ползване на данъчно облекчение?
Само че лицето не е придобило пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, а е пенсионирано по болест. Дали и при този случайползва облекчсния?
Здравейте. Пенсионер има доходи под 7929 лв. от наем нз недвижем имот, и е инвалид трета група с решение на телк. Но в решението пише срок на инвалидност 26.09.91г. До тази дата лицето е вече пенсионирано по болест, и не е ходило на нов телк. Въпросът е може ли с това решение да получи данъчно облекчение за лица с над 50 на сто намалена работоспособност, или от нап ще се хванат за срока на инвалидност?