Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Нека само питам още нещо за яснота: това че е имало период, в който не са били покрити осигуровките за ДОО (в частнст за майчинство)  не би трябвало да бъде проблем за получаването на майчинските след като роди.
Само да уточня - тя има 8 години трудов стаж до момента.
Здравейте,

Съпругата ми е безработна от 07 май 2013 година, като до 06 февруари 2014 година ще получава обезщетение за безработица от НОИ.
Тя е родена след 1959 година.

Интересува ме, тъй като в момента е бременна, как трябва да постъпя, за да може да получава майчински след раждането.
Ситуацията е приблизително такава: след 06 февруари 2014 тя няма да получава вече обезщетение за безработица и за около два месеца ще бъде безработна, като осигуровките трябва да ги поема аз.

Какви осигуровки трябва да се поемат от мен (здравни - със сигурност, но социални (ДОО) необходимо ли е) и каква ще бъде сумата, която ще трябва да се внася в НАП?
Също така за периода, в който е получавала обезщетение за безработица от НОИ внасяни ли са от там ДОО и ако не - дължат ли се от нас за този период?

Трябва да уточня, че след тези два месеца, през които няма да има възможност да работи, тя ще започне работа на трудов договор, като в началото на май месец би трябвало да излезе в болничните, полагащи се 45 дена преди раждането.