Сумата на всяко лице е под 5х.лв.
Благодаря!
АД трябва ли да удържи данък върху платените суми?
Здравейте,
Моля за мнението Ви по следният въпрос:
През 2021г. българско АД закупува земя от 2 физически лица-местни за България, по цена, която ще бъде заплатена на равни вноски за срок от 3 години-така е описано в нот.акт. При изповядване на сделката е платена първата вноска. Лицата са придобили земята една година преди продажбата й на АД. Подадена е данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ.
В справка по чл.73, ал.1  за 2021г. АД ще декларира платените суми за двете лица поотделно с код 502 - или  цялата сума по нот.акт.
 
Здравейте,
Моля за мнението Ви!
Имам новообразувана фирма в края на 2020г. Същата няма приход, само разход за 150лв-външни услуги  и канцеларски. Закупена е земя за дейността й. В НСИ следва да подам Прилож.11, а ГДД по чл.92- не.

Моля, колеги за мнението Ви!
Имам отговори от одитора и банката, които си противоречат, затова искам и Вашето мнение!
Благодаря на тези, които ще вземат отношение!
Здравейте,
Много моля за Вашето мнение!
Лихвите по банков заем, които са с падеж през 2020г.,но с анекс и погасителен план са отсрочени за плащане през 2021г.и следващи години. Трябва ли да се отразят като разход за лихви в 2020г. /и в разчет/? БГ е фирмата.
Благодаря!
БГ фирма, рег.по ДДС извършва ВОД до фирма в Дания. Товари се в БГ. Транспорта е за сметка на датската фирма. Първото ЧМР е от България до Полша, където стоката се дообработва.
Второто ЧМР е от Полша до Дания с готовата стока. БГ фирмата издава фактура за ВОД на стоката на датската фирма на датата на товарене в БГ и същата е заплатена от тях. За услугата по дообработка на стоката полската фирма издава фактура на фирмата от БГ, която е платена от БГ фирмата. И трите фирми са рег.по ДДС в държавите си.
Въпроси: Това ВОД ли е? Правилно ли работим? Трябва ли да се рег.по ДДС в Полша?
Е явно ще е в 2014 (-.
ОК . Това се чудех!!  Какво да правя с остатъка по 611. Благодаря .
А остатъка по 611 как да го приключа.
Ами това не е мой проблем .Мен ме интересува осчетоводяването.Фирмата си има необходимите док.А и въпроса е за осчетоводяването. Дали са норки или др. с кожа .Но все пак мерси ще проверя за норките.
Колеги моля за помощ. Не съм се занимавал със селско стопанство и не знам правилно ли осчетоводявам. Закупени норки.  Заведени в 311с/ка по цена на придобиване . Примерно 311/401- 2 бр за 200лв. Разходите набрани по гр.60,  611-разх.за прираст на гр.60.-100лв. Нямам все още приходи. От там 311/611-разх.за прираст100лв???? Или датърся справедлива цена която ми е 200лв !! И каквостава с 611.   гр.62 и 614прикл. директно на 123.