Здравейте , не намерих подходяща тема и за това ще попитам тук. В майчинство съм през втората година и искам да изработя мартеници , които след това да продавам на сергия . Въпросът ми е имам ли право на това , понеже познати ми казват , че от тази  дейност дохода не се регистрира никъде и че общината не си комуникирала с НОИ , и нямало проблем да си подам молба за място за сергия ?
Моля който е запознат нека ми отговори ! Благодаря :)
Добър ден, искам да попитам след като съм в майчинство за втората година от 1-ви Септември , кога трябва очаквам превод? Тоест , как го изплащат , за предходният месец или с един назад ? Питам понеже ми казаха , че трябва да получа това за Септември към края на октомври , а това за Октомври , както всички останали в началото на Ноември. Много ми е напрегнато и ще съм много благодарна , ако някой ми отговори !
Здравейте , искам да попитам колко дни трябва да ми изплати НОИ за болничен от 08.08 до 21.08 на 22-ри да се яви на работа ? Изплатиха ми само 7 . Благодаря предварително :)
Добър ден, искам да попитам след като съм в майчинство за втората година от 1-ви Септември , кога трябва очаквам превод? Тоест , как го изплащат , за предходният месец или с един назад ? Питам понеже ми казаха , че трябва да получа това за Септември към края на октомври , а това за Октомври , както всички останали в началото на Ноември. Благодаря !  :wink1:
Здравейте, търсих в темите ,но не намерих отговор за това ще попитам тук . Очаквам да ми бъде изплатен болничен за периода от 08.09-22.08 погледнах в страницата на НОИ какво става и ми излезе че ще ми преведат 88.81лв , което ме изуми :blink: . Тъй като бях в майчинство от социални грижи до месец юни си помислих че е заради това . Обадих се в НОИ и ми казаха , че за времето през което съм била в майчинство се взимало в предвид мин. заплата и по мой сметки е = на около 130лв. , а не на 88.81. Ще съм благодарна ако някой ме упъти и ми помогне да разбера какво се случва .  :good:
В момента ме осигуряват на 450лв , и съм на работа от 13.06.14 ако това има значение
Много благодаря за бързият отговор . :)
Здравейте, отново и от мен :) Бях писала преди време за това дали имам право на майчинство за втората годинаот НОи след като сега получавам такова отсоциалните  и вие ми казахте че мога да плучавам само ако имам 12м. трудов стаж и ако някой ме наеме на работа . Стажа ми е достатъчен и има къде да започна работа , само че познатите при които ще започна искат от мен да работя известно време за да им помогна малко докато си намерят работник . Въпросът ми е може ли да изляза по майчинство след като детето навърши една година ? Тя става на годинка на 04.06.14г. а те искат от мен да работя около месец при тях след тази дата , а и все още не съм започнала и не съ и назначена . Ако ме назаначат на 10-ти юни не пропада ли възможността да изляза в майчинство след това ??? Много съм объркана и напрегната и за това ще съм ви много благодарна ако ми разясните как трябва да се случи всичко !
Благодаря и приятем ден от мен :)
Не , на пълен работен ден съм осигурявана :) и прочетох назад в темата че сега ако има кой да ме назначи на работа бих могла да изляза отново в майчинство , само че от НОИ . Това ме интересува дали е вярно , понеже за последно съм била на работа през декември 2012г.
Здравейте , аз взимам социално майчинство , но от прочетеното да тук мисля че имам право да получавам от НОИ :(  Бих искала да ме упътите , дали и как мога да го получавам . Трябва ли да съм здравно осигурена през последните 3 год. ? Детето е на 9м. и ако сега се хвана на работа как ще бъде изчислявано до навършване на една година ? И по-важният въпрос ми е през втората година колко ще получавам 340лв или пак въз основа на доходите ми за някакъв период ? Имам около 16м. стаж с прекъсване 2005 са 3м. , 2011-9м. , 2012-5м.
Много ви благодаря предварително :)