Много благодаря на всички!   :smile1:
Всичко е възможно!

Това доста философски звучи!
Да разбирам ли, че отговора на въпроса ми е да?  :)
Ще се присъединя към темата с въпрос. :)
Към момента ООД има назначен управител по ДУК . Съдружниците са двама, единия от които се пенсионира наскоро. Възможно ли е да се прекрати настоящия  ДУК и собственика - пенсионер да се впише като управител на дружеството и да се осигурява само за ЗО като СОЛ?
Благодаря!
 
ЗП-тата са ми любими. Особено тези без ДДС и с 60% признати разходи. Пей сърце:)
:smile1: А в кой град сте?
......
На края един приятелски съвет - отделете някой лев за професионална консултация /още по-добре за текущо обслужване/, защото вероятността да направите още грешки и да пропуснете и други срокове е голяма.
Със сигурност за в бъдеще ще го направим.
Мисля, че ще се справя с подаването по електронен път. Притеснявах се дали системата няма да засече, че се подават декларации за предходен период и да я санкционират.
Сега открих някакви указания за подаване на Д1 за 2015. До колкото разбирам се подава с код за вид осигурен 23. Най- отдолу пише, че за код 28 се подават само някои полета. Чудя се дали при кой 23 не е същото, тъй като тя също подава само  за ЗО?
Здравейте,
майка ми, която е пенсионерка  се регистрира като земеделски производител през 2015г. Казали са и, че трябва да плаща ЗО всеки месец. Тя  направи директен дебит да се превеждат парите ежемесечно. Преди два дена ходи в НАП по друг повод, станало е дума за тези ЗО и са и казали, че е трябвало да подава и Д1 всеки месец.
Въпроса ми е, след като не е правено текущо през годината, какво можем да направим сега? Прочетох, че глобата за неподадена декларация е 500лв. за всяка пропусната. Притеснена съм, тъй като става дума за не един и два месеца. :( Изкарахме ПИК, но не знам дали можем да ги пуснем през него със задна дата.
Ще съм благодарна на всякакви съвети.
Благодаря!
Здравейте,
декларират ли се в Декларация по чл.50  получените дивиденти от източници в страната или те се декларират само от платеца на дохода със справка по чл. 73?
Благодаря! :)