Здравейте! Моля, някой да ми помогне със съвет. Получихме фактура от словашката служба Sky Toll от 17.01.2019 г. със основание глоба за невърнато устройство OBU, чуденето ми е дали се начислява ДДС върху глобата, че фактурата е без ДДС /изобщо не ми се мисли, ако трябва да се начислява/.
Благодаря предварително!
"
"Подавате с код К правилните суми като датата в т.18 трябва да е същата с тази на сгрешената.
А дали ще мине по ел. път, не е ли минал срока за подаване и коригиране на Д6
Здравейте! Моля, да повърдите правилно ли съм се ориентирала! Трябва да направя корекция на Д1 за лице, което е била в майчинство, а се подава с отработени дни за месец юни 2019 г. За Д1 няма проблем пускам корекция, но за Д6 не съм сигурна, направила съм код корекция с 0 в първата колона и старата дата на изплащане за заплати  , а във втората колона редовна декларация с верните суми. Нещо пропускам ли?! Благодаря!
Здравейте! С риск да ме "насметете" търся малко помощ при осчетоводяването на следния случай: Българска фирма рег. по ДДС купува животни от словашка фирма също рег. по ДДС и продава на друга словашка фирма, като за превоза на животните също е издадена фактура на словашката фирма получател на животни,  моля за помощ при осчетоводяването и деклариране на ДДС.
здравейте, как трябва да подам Д6 когато имам да коригирам суми и в намаление и в увеличение
благодаря :)
да, видях я темата, но исках да съм сигурна, че няма промяна в наредбите и нещо "по-ново"
Хубав ден!
Здравейте, реших и аз да се включа с въпрос към знаещите. Трябва да назнача шофьори на товарни автомобили (международен транспорт) в талона на камионите пише, че са с допустима максимална маса на състав от превозни средства 44 000. Интересува ме коя категория труд ще се водят?! Колежката преди мен ги е водила трета, а аз не съм убедена, аз ли чета стари нормативни актове и неправилно тълкувам или?!