Здравейте! Аз сам студентка в 4 курс и работя на трудов договор.Бременна сам и исках да изляза в болнични,но докторката каза ,че ако не ходя на работа,не трябва да ходя и на лекции.Според вас има ли право?
Благодаря от сърце на отговорилите на запитването ми,всъщност не било сложно за разбиране,но когато някой ви отговори на разбираем език и веднага се изясняват нещата.Благодаря ,че ви има!!!
Благодаря за бързия отговор.И още нещо искам да попитам:На мен ми се събират общо 14 месеца осигурителен стаж ,аз съм работила всяко лято за по 3...4 месеца и си мисля,че обезщетението ми за бременност и раждане ще бъде по малко .Например съм осигурявана за тия 14 месеца средно върху сумата от 400 лв .И ако все пак помощта от университета е по голяма ще предпочета нея,но дали в тоя случай ще имам право да ползвам втората година майчинство.
В момента съм студентка последна година ,редовно обучение,също така работя на трудов договор.Според новия закон,имам право на еднократна помощ от университета,и стипендия докато завърша.Не е ли по добре да не използвам тая еднократна помощ ,а да изляза в майчинство според трудовия ми договор,понеже така ще мога да използвам болнични ,ако се наложи.Или другият вариант е да работя и същевременно да съм студентка,а когато дойде време за раждане да напусна и да използвам помощта от университета.Термина ми е 30 март 2016г.
В момента съм студентка последна година ,редовно обучение,също така работя на трудов договор.Според новия закон,имам право на еднократна помощ от университета,и стипендия докато завърша.Не е ли по добре да не използвам тая еднократна помощ ,а да изляза в майчинство според трудовия ми договор,понеже така ще мога да използвам болнични ,ако се наложи.Или другият вариант е да работя и същевременно да сам студентка,а когато дойде време за раждане да напусна и да използвам помощта от университета.Термина ми е 30 март 2016г.