1. Да, ако са внасяни осигуровки за съответния риск в рамките на 12 м. от последните 18 м. и ако документите ви от Австрия са редовни и надлежно доказват това.
2. На 4 м. на минимума, защото нямате 3 г. от предишната си борса.
3. Уточнете си правилата с австрийците.

Благодаря Ви за бързия отговор!
 Здравейте, имам около 30 г. трудов стаж. През март 2016 г, бях съкратен и получавах помощи за безработен в продължение на 12 месеца с прекъсване за работа за няколко месеца. В момента работя в Австрия сезонно  и договорът ми изтича на 10.04.2019 г. през последните 18 месеца имам трудов стаж от 8 месеца и половина в Австрия 
( осигуряван на около 3000 еврo)  и около 6 месеца и половина в България (осигуряван на около 500 лева). Имам следните въпроси:
1. След изтичане на договора ми тук (10.04.2019г.), имам ли право на помощи за безработен, в случай че не си намеря работа веднага?
2. Колко месеца и в какъв размер ще са, ако имам такова право и ще се имат ли предвид осигуровките ми в Австрия, понеже са повече като месеци?
3. Ако кандидатствам тук в Австрия за помощи, ще мога ли в България да си търся работа или ще трябва да седя тук за да се разписвам?
Благодаря ви и поздрави!