Здравейте! Имам сходен случай, само че става въпрос за закупена моторна шейна по чл. 143. Сега следва да бъде продадена, може ли да се позовем на чл. 50 ак.1 т.1?
Не можах да намеря отговор на поставения въпрос, ясно е че не се разпределя пропорционално. При положение, че до 16-то число е осигурен от работодател А на макс 3000 лв и са внесени осигурителни вноски в максимален размер, следва ли работодател Б да внася също осигуровки за месеца или само данък  :good:
За периода до 16ти, осигурителният му доход е 3000 лв или по принцип за месеца е 3000 лв.? Ако е първото, вторият работодател начислява само данък. Ако е втората, начислява осигурителен доход до максимума, независимо колко по-голяма е заплатата.
Осигурителният доход до 16-ти включително е 3000 лв
Осигурителният доход до 16-ти включително е 3000 лв
Здравейте!
Лице работи по трудов договор през месец август до 16-то число включително  (това е последен работен ден) и е осигурен на максимума. На 17-ти е назначен в друга фирма.
Има ли задължение вторият работодател да начисли пълният размер на осигуровките, при положение, че през месеца лицето е било осигурено на максимума другаде?
Здравейте! Моля за консултация и съвет, тъй като счетоводителката ни е в болничен.
Фирмата ни "ХУ" е регистрирана по ДДС. Предсои продажба на МПС - товарен автомобил, при покупката на който е ползван данъчен кредит. Автомобилът ще бъде продаден на автокъща. Управителят на фирмата твърди, че имаме право да не начислим ДДС във фактурата, но не намирам в нормативите основание за това. Има ли основание за това негово твърдение?

Как да се оправдае документално? Как да се подплати според наредбата?
Здравейте!

Как може да бъде признат за разход командировка на шофьор - изплатени са му дневни и квартирни пари - останал да нощува в друг град? Според чл.6 не е възможно да бъде командирован шофьор, но в случай на пренощуване ,как може да се признае?