Благодаря ви много. От всичко което прочетох, стигнах до извода, че лицето се назначава като помощник нотариус, както вие казвате допълнително се посочва че ще бъде и по заместване, в закона за нотариусите е посочено какви са стъпките за заемане като нотариус по заместване и, че те се вписват в техен си регистър. Иначе в НКПД няма код за тази длъжност.
Хубав ден!
Здравейте,
разгледах  целия класификатор  за професиите и не открих дали има длъжност нотариус по заместване, откривам само нотариус и помощник нотариус.Ако някой знае дали има код за тази длъжност ще съм благодарна да ми помогне.
Да подала съм декл.6. Но не знам дали други справки се подават, имам предвид към статистиката.
Здравейте, искам да попитам дали някой от вас води счетоводство на нотариус? Отскоро се занимавам с това, подала съм декл.по чл.50, по чл.55 за първо тримесечие, искам да попитам има ли нещо което пропускам? При тях нали няма отчети и статистика?
Здравейте,
някой може ли да ми каже как точно става подаването на документите през сайта на държавна агенция електронно управление?
Здравейте, искам да попитам земеделски производител който се осигурява без озм постъпва в болница:
1.Трябва ли да внася и социални осигуровки за времето в което ще е в болница а и лечението му ще бъде продължително и трябва ли да му бъде издаден болничен?
2. Ако през януари започне да се осигурява и за озм ще има ли право да ползва боничен?Като цяло има достатъчно трудов стаж.
Благодаря Ви предварително.
Здравейте колеги,
искам да попитам дали някоя от Вас е получавала документ от наблюдаващия я лекар гинеколог,който писмено удостоверя,че сте бременна и този документ е входиран в деловодството.Трябва ми примерен вариант защото доктора ми каза,че досега не е издавал такъв а на мен ми трябва защото имаме смяна в ръководството и искам да се застраховам за да няма неприятни изненади.
Благодаря Ви предварително
В НАП си подавате само уведомлението по чл.62
Имах пред вид, че съгласно даденото инфо собственикът работи по ДУК , а по ДУК не би могъл да " счетоводства " , а само да управлява. В качеството му на СОЛ би могъл да работи всяка дейност, включително счетоводна и управленска .

Ти ме разби направо,нали има право да избира как да се осигурява.Дружеството е ООД и единия съдружник се осигурява по ДУК а другия не се осигурява, и този който се осигурява дефакто върши цялата работа.Водил е счетоводството на доста фирми с които имат сключени договори.И сега това лице което е по ДУК иска да започне работа на трудов договор на 4 часа и да продължи да си работи и като ДУК.И от тук се породи въпроса дали ако започне новата работа ще има право да съставя ГФО?Само да отбележа,че длъжността е главен счетоводител за която лицето е кандидатствало и е одобрено.


Благодаря за инфото,тук намерихме отговора  :smile1:

Хубав ден
Работи по ДУК т.е. управлява, а кой работи на практика ? Не е ли СОЛ с личен труд ?

Собственика си работи и получава съответно възнагражение.
Въпроса е в това,че лицето се осигурява по ДУК защото си е собственик и съответно изготвя ГФО.Притеснението е че не се осигурява като счетоводител и тези 6г. трудов стаж не дават конкретика че работи като счетоводител.
Колеги,съжалявам за неуместния въпрос но искам да попитам:Лице което е с икономическо образование спец.финанси магистър,има 4г. трудов стаж като счетоводител и 6 г е собственик и управител на счетоводна къща,има ли право да подписва ГФО?
То е ясно че ще се празнува :) Но и в двата случая няма да спазя законоустановеното време :( Все на мен ще се паднат такива изкривени казуси.
Здравейте,имам следния казус:
Трябва да пусна предизвестие за прекратяване на трудов договор на осн.чл.328(1)т.2 от КТ.Договора трябва да бъде прекратен от 01.02.2015г,но с тези почивни дни се пада да връча предизвестието на 01.01.2015г. да влезе в сила от 02.01.2015г. и да мога да освободя лицето от 01.02.2015г.Дайте идея как да го направя за да мога да спазя законовия срок от 30 календарни дни.
Подайте уведомлението с код корекция и всички останали данни както са били.Мисля,че така ще си запазите вида на ТД и всичко останало.И премахнете датата 31.12.2014г

Не сме ползвали данъчен кредит,те са заведени като ДМА,не са стоки за нас защото принципно не са с цел продажба.Така, че според мен не се налага изобщо да прилагам чл.79
Благодаря :)

Хубав ден
Благодаря Ви,аз използвах чл.45 ал.3 от ЗДДС,надявам се да нямам проблем при евентуална проверка.Проблема е ,че продавам на физическо лице а не на юридическо.
Проблема тук е ,че след като ние сме регистрирани по ЗДДС,следвало продажбата да бъде с начислен ддс от наша страна независимо,че не сме ползвали данъчен кредит и продаваме на физическо лице.Дават ми пример с купуването на чушки и домати от физическо лице, но юридическото лице начислява и продава след това с ддс,то тук става въпрос за коренно различни сделки.Не намирам нищо смислено в закона по ДДС.Основно гледам чл.45 ал.3,чл.50 и чл.70 но нещо нищо не ми е ясно :(