с постоянен ТД съм относно кой член честно казано не си спомням ,ще  прегледам документите за по сигурно
Имах предвид  за датите... искам да благодаря  за обясненията и информацията понеже нищо не ми бе ясно остана да направя всичко което е нужно много съм благодарна !!!
Значи ако изляза в отпуск това означава ли че примерно както ги смятам аз , ако изляза на следващия ден 20.09 -до 09.10  отпуск .... 45дни преди термина ми идва 05.10 а самият ми термин е на 19.11 това допре ли е за мен ?
Да но не знам кога изтича трудовия договор ако звънна на счетоводителката има вероятност да каже ние вече фалирахме и до тук всичко да приключи. Да се наложи да търся каде да се назначавам на работа за да вземам майчинство и за второто дете в противен случай ще се наложи да карам само със социално 1 година и детските за децата това ме притеснява.
Благодаря много за информацията. Значи все пак ще вземам майчинство и за второто детенце. Просто трябва да си изчисля тези месеци , аа и забравих да попитам има ли някакво значение дали голямото ми дете ще посещава ясла или не. По принцип мисля да не го пускам и да си го гледам с бебето заедно понеже ще е зимно време ... ?
Как да си ги изчисля за 1 г и половина в началото майчинството ми беше 310лв след това закона се промени и беше леко повишено на 340лв. Какви документи ще са ми нужни да пратя на счетоводителката за да вляза от първото майчинство във второто някакъв болничен ли или нищо друго ?
Здраейте моят случай е подобен имам родено първо дете на 19.09.2012 и съм по майчинство .... Забременях с второ дете термина ми е за 19.11.2014г. Въпросът ми е понеже 45дни преди термина не се застъпва с майчинството на първото ми дете датата идва 06.10.2014г. Имам право на отпуск но не е ясно дали ще ми го изплатят понеже фирмата уж фалирала а всъщност тя съществува. Дали ще вземам нормално майчинство и за второто ми дете и дали наистина ми се застъпват нещата. Моля помогнете ми като дадете отговори на въпросите ми.