Така ли мислите? Лошоооооооо :smile1: Не може за едно и също нещо да получавате две неща, едно обезщетение и една помощ.
Тази помощ се дава само на майките студентки редовно обучение и които не са на трудов договор. Това е ПОМООООЩ!
Ако те са на трудов договор ще си получават обезщетението от работодателя.

Преди да пишете, каквото и да било, най-напред трябва да сте наясно с нещата и тогава да пишете, кой кого заблуждава или подвежда!
Приятен Ден от мен! :smile1:

Всичките ми приятелки взели помощта са на трудов договор. Тази помощ няма нищо общо с каквито и да било пари, обезщетения, трудови договори, осигуряване, майчинство, детски, болнични и т.н. Не знам кой не е наясно с нещата, но искам да ми покажете къде в закона пише, че трябва да съм безработна? Заради подобни изказвания много майки не са кандидатствали за помощта. Днес моя приятелка подаде документи. Води се на работа в две фирми. Като й дойде решението за помощта ще пиша отново, въпреки че вече казах, че всички около мен взели помощта са на трудов договор.
Не съм тук за да се заяждам. Регистрирах се защото видях две изказвания, които в Социално подпомагане отрекоха да са истина: трябва да си безработна и трябва към датата на раждане на детето, а не след това да си студентка. Реших, че е добре да го споделя. Вие специално взели ли сте такава помощ? От собствен опит ли говорите или пък на Ваши познати?
И мен този въпрос живо ме вълнува, къде може да се направи справка за актуалното състояние на закона? Интересува ме дали има такова ограничение към момента да не си на трудов договор и също така дали доходите имат някакво значение /бях останала с впечатление, че тези неща не се вземат предвид, и четох мнения на майки, които са вземали вече помощта, въпреки трудовите си договори, но нещо се обърках от последните постове/

Не знам къде може да се направи справка за актуалното състояние на закона, но мога да ти гарантирам, че дали си на трудов договор и какви са доходите (твоите или на семейството / домакинството и т.н.) няма никакво значение. Тази еднократна помощ не е обвързана по никакъв начин и с други парични помощи свързани с появата на едно дете. Може да погледнеш тази статия. Тя описва как социалните подвеждат майките. special.bg/?Channel=2&Issue=1075&Category=5&Article=490572

Друго, което мисля, че по някакъв начин доказва моето твърдение (освен всички около мен, които са взели парите вече, а са на трудов договор) е декларацията, която се попълва при искането на тази еднократна помощ - никъде в нея не декларираш, че си безработен, съответно не е изискване да си такъв.
Ако сте работещ нямате право на обезщетението за майки студентки


Мисля, че подвеждате потребителите. Работата няма нищо общо със еднократната помощ за майки студентки. Никъде не пише, че майката трябва да е безработна, за да кандидатства за тази помощ. Моя приятелка преди няколко месеца взе еднократната помощ, а е на трудов договор.