Ще се включи сумата от 340.00 лв. при определяне на обезщетението, защото се включва в периода от 18 месеца назад, от който ще се изчислява обезщетението.
Във Вашия случай може би ще е по-добре първо да ползвате платения отпуск.
Ако детето ви тръгне на ясла преди да е навършило 2 годинки ще имате право на 50% от обезщетението за него - т.е. към настоящия момент - 170.00 лв.
Много Ви благодаря за отговора!
Здравейте.Извинявам се,че навлизам в чужда тема,но понеже положението ми е сходно реших да попитам и ще съм благодарна ако ми отговорите.Детето ми сега е на 1г и 6м,а аз съм в начална бременност.Приети сме на ясла,която може би ще отложим малко заради здравословен проблем на детето.Интересува ме,т.к. живот и здраве няма да имам застъпване на майчинството,ако детето тръгне на ясла,прекратят ми отпуската за гледане на дете до 2г но изляза в болничен за рискова бременност,както беше писала една от потребителките по-горе,второто ми майчинство ще включва ли ниския доход от 340лв,който съм получавала преди детето да тръгне на ясла?Всъщност в моя случай кое е по-добре като тръгне детето на ясла-да си ползвам платената отпуска и после болничен или направо болничен?