При това положение ООД наистина е най-подходящия вариант. Имам човек, който мога да осигурявам като управител, но ако при една евентуална проверка работя аз, а не той, подлежа ли на някаква санкция? И също какво е необходимо като минимален капитал за създаване на ООД, какви данъци се дължат, трябва да сме по ДДС и да имаме касов апарат предполагам, също за такъв обем документооборот каква сума биха били приблизително счетоводните услуги?
Много Ви благодаря за отговора, т.е. мога да създам ООД независимо, че имам договор на друго работно място и да назнача друг човек за управител, но няма да мога да работя реално, за да не ми се засегне майчинството? Има ли възможност да развивам фотографска дейност в студио като представител на свободна професия и тогава как стоят нещата с майчинството и регистрацията? Търся най-добрия вариант, тък като все пак е рисковано, а и с малко дете не е желателно да се предприемат необмислени действи, надявам се да ме разберете.
Здравейте!

Въпроса ми е малко заплетен, но ще се опитам да обясня максимално ясно. В момента имам възможност да отворя фото студио, макар да го искам от много време, сега имам този шанс. Сложната част идва с това, че в момента съм по майчинство и исках да попитам има ли възможност да създам студиото и същевременно да си взимам майчинството? Има ли как да бъда собственик, след като вече имам трудов договор в друга фирма или студиото ще трябва да се води на друго име? Ще съм много благодарна ако ме посъветвате в тази ситуация.