Здравей,

Искам да запиша летен прием, но знам че февруари месец са повечето сесии и незнам дали термина няма да съвпадне тогава. Притеснявам се дали трябва да си студент към дата на подаване на документите (до 6м след раждане) или трябва да си студент към дата на раждане (т.е записал преди термина)?
Здравейте,


Исках само да уточня, тъй като явно съм пропуснала тази подробност. Трябва ли преди самото раждане да е студентка майката или може да се запише семестър след раждането. Тъй като моят термин се пада точно между двата семестъра и мисля,че по време на сесия не издават уверения за студенти. Тоест, ако към датата на раждане не се водиш студент, но се запишеш в рамките на един месец след раждането дали се вписваш в критериите?
Поздрави
Може би се бърках с бременни студентки. Пък и няма да се изненадам да има  такова изискване след вси1ки административни безумия.
Здравейте,

Прочетох по-горе, че помощта е само за редовни студенти държавна поръчка, но никъде в закона не намерих такова условие. Същ така исках да потвърдя дали съм разбрала правилно, понеже изчетох цялата тема и има малко противоречия. Бременна съм в 4ти месец и желая да запиша магистратура, от есента. Трябва да родя февруари месец, това означава ли че февруари месец се подават документите за тази помощ или още от момента на записване, а се изплащат тогава?
ПОздрави и благодарности за ценната информация