В предприятието имаме нов управител, които преназначи стар служител на Ръководна длъжност. Има ли право да го уволни на основание Чл.328, ал.2 от КТ след като той го е преназначил на Ръководната длъжност.
В предприятието имаме нов управител, които преназначи стар служител на Ръководна длъжност. Има ли право да го уволни на основание Чл.328, ал.2 от КТ след като той го е назначил.
Да имаме го уговорен този отпуск в КТД. Неината цел е да продължава с болнични и да не можем да и прекратим ТД. С диагнозата на болничните който представяше няма право на повече дни, и целта е да ползва тези дни отпуск и след това да продължи с други болнични.Както и направи.






Имаме служителка на която и е съкратен щата от 2 месеца но не е освободена, тъй като е в болничен от денят в които трябваше да и се връчи предизвестието.Болничния т и беше до 12 Юни /петък/ и от понеделник поиска отпуск по Чл.168 от КТ , които работодателят и отказа. Задължен ли е работодателя в този случай да и разреши отпук на това основание.