не,освен ако дейността на фирмата е каскади и собственика полага личен труд ::)
EТ,чийто отчети  не подлежат на независим финансов одит НЕ публикуват ГФО в Търговския регистър.ЕТ, регистрино в ТР през 2011 г., публикува тези свои ГФО, за годините през които е подлежал на одит./промени в ЗС чл.40,ал.8/
Здравейте!

Съгласно чл.113,т.2 от КТ по допълнителен трудов договор може да се работи не повече от 2 часа допълнителен труд на ден.Ако са уговорени повече часове, трябва декларация от работещия,че е съгласен.Работодателите водят документация за всеки работник или служител, който работи повече от 48 часа седмично. Документацията се държи на разположение на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", която от съображения, свързани с безопасността и/или здравето на работниците и служителите, може да забранява или ограничава възможността за превишаване на седмичната продължителност на работното време.Знаете ли каква е документацията,как се предоставя на  Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" и кога се предоставя?
Благодаря!
Здравейте!
Отново по темата ДДС -личен труд съдружник притежаващ повече от 5% от капитала на дружеството  или моята сага. Аз също бях на мнението,че се начислява ДДС,защото в ЗДДС няма определение какво е това трудово и приравнено към него отношение,следователно трябва да търсим първоизточника: Кодекса на Труда, според който личния труд на съдружника не е трудово правоотношение.Просто лични труд на съдружниците беше приравнен  за целите на ЗДДФЛ .Попитах одитор и той беше на моето мнение,но аз отидох на Аксаков при методистите и те в един глас отказаха да ми отговорят  и аз послушах съвета им и пуснах запитване.По-късно говорих с одитора и той ми каза,че междувременно е питал тук, там и представете си носи се негласно мнение на данъчните, че е необлагаем.След като получа отговор  ще Ви запозная с него. Надявам се да Ви бъда полезна.
Съдружник,притежаващ повече от 5% от капитала на дружеството полага личен труд, но е регистиран по ЗДДС.За този доход следва ли да начисли ДДС?