Здравейте колеги,
Имам следния случай: Връчихме 30 дневно предизвестие за прекратяване на наш служител, след което той започна да носи болнични. След като предизвестието му изтече на 02.05.2020 г. и  ние прекратихме трудовия му договор той продължи да носи болнични. Вчера ми донесе болничен от 31.05.2020 до 02.06.2020 г., като твърдеше, че ние трябва да го подадем в НОИ и да му го платят.
Нали отпадна плащането на болнични до 30 дни след прекратяване на договора или има изключения? Говорих с началник краткосрочни плащания, който твърдеше, че щом болничният бил продължение и служителят е работил на безсрочен трудов договор при нас, ние не само трябва да подаден болничния към НОИ, но и НОИ щял да му го плати. Къде точно това е описано в закона, че не мога да го намеря? Благодаря ви!
:)Ура хареса си чистия специалист, който ще го направим на специалист ПТО. Най-после от 1 месец го чакам. Сега пък идва проблема с длъжностната характеристика.
Здравейте! Благодаря ви за предложенията.Няма откъде да видя стар код. И аз съм се спряла на : специалист, специалист технически контрол, инженер,оценяване и остойностяване на обекти и други и строителен техник, проектно технически отдел. Отивам да му ги нося стискай палци да хареса нещо. :)
Здравейте! За строителство става въпрос. Може би преди е съществувала длъжност точно с това наименование и всички така я знаят, но в днешния класификатор явно е под друго име. Интересува ме кое е то. Благодаря Ви! Ще погледна отново списъка, който сте ми копирали или по-скоро ще го дам на управителя дано избере нещо.
Предварителна техническа оценка
Здравейте, колеги! Имам следния проблем: Трябва да назнача човек на длъжност специалист ПТО, а такава длъжност в класификатора, колкото и да търсех не успях да намеря. Управителят ни, обаче твърди, че не може да няма такава длъжност, защото я има в обявите за работа. Някой може ли да ми помогне? Съществува ли такава длъжност и с какъв код по НКПД трябва да е? Благодаря!