Добър ден!
Интересува ме някой дали е запознат със следния казус: Целият ни персонал работи два на два по 12часа.Когато искат да си вземат отпуска я пускат от първия работен ден Например: понеделник и вторник им се пада по график да почиват и затова я пускат от сряда, но така са три дни отпуска до края на седмицата и когато им се падне в събота и неделя да са на работа не идват а идват в работния им ден по график. Не знам  дали ли го обясних добре, но някой ако може да ми помогне ще съм Благодарна.
Да благодаря за отговора исках само да Ви уточня въпроса
в инспекция по труда се обадих и не можаха да ми отговорят
от момента от който разбира че е бременна започва с болничните началото на 2016 и към края след 9 месеца го ражда за тези които не ме разбраха и тя е била през годината болничен като се върне на работа за тази година ще има ли да взима отпуска?
Здравейте имам следния въпрос на който никой не може да ми отговори имам служител който от февруари 2016 започва да си взима болнични по бременност и идва време да се върне на работа но иска да си ползва отпуската сега за тази 2016 когато е била болнични има ли право на отпуска?