Здравейте, имам едно питане работник който е освободен от 01.07.2020, има неизползвани отпуски за 2018- 20д, 2019д-20 и 2020г.- 10д, колко дни се дължат за обезщетение. Благодаря предварително 🙏
Приходите са от Продажба на сливи, мисля че не е по приложение 2.
ЗП не е подало декларация и не е избрало да се облага като ЕТ.
Здравейте, ЗП регистриран по ДДС и се облага 60 % НПР,  издава фактура за продажба на продукция и внася ддс ,  въпросът ми е как ще се облагат получените приходи.

Фактурата няма ЕИК само ддс с 10 цифри, но успях да запиша без ЕИК , всичко е наред, Благодаря на отзовалите се.
проверих има регистрация по ддс
Здравейте, работя със счетоводна програма микроинвест делта, имам фактура от румънска фирма, регистриран по ДДС BG с 10 цифри,  програмата ми изписва невалиден ЕИК , не съм имала такъв проблем до сега , моля за съдействие.
Здравейте, каква е процедурата за бракуване на трайни насаждения (малини) , каква документация е необходима?
Здравейте, искам да попитам трайните насаждения (малини) амортизират ли се?
Ако се амортизират, кога почваме да начисляваме, при  засаждането или при плододаването.
Здравейте,
Вписва ли се в Трудова книжка стаж при Договор за управление, благодаря предварително.
Здравейте, управител на фирма ще отсъства един месец , и ще бъде заместван от зам. Управител, въпросът ми е , може ли управителя да пусне заповед по правилника за вътрешния трудов ред , например от дата до дата ще го замества зам.управителя или пълномощно за подписване на определени документи, моля за съдействие :)
Благодаря за бързия отговор :)
Здравейте!ЗП-ФЛ, който се облага с 60% НПР, осигурява се върху 300 лв. като ЗП  и е регистриран  по ЗДДС ,Не е подавал декларация за избор на облагане. Какви приложения трябва да подава с ГДД за 2016 г.(приложение 2 или Приложение 3). Трябва ли да подава годишен отчет за дейността?
Точно така  :smile1:  не знам какво да правя в случая. 
благодаря за изчерпателния отговор, но лицето в момента е в майчинство и това ме притеснява.
Здравейте! Лице назначено на срочен трудов договор по чл. 68, ал.1, т.2, може ли  с допълнително споразумение да премине в безсрочен.
Здравейте, моля за помощ. Закупени са резервни части за кола от Турция с фактура без ДДС. Когато подавам месечната справка по ддс ми изписва невалиден ЕИК . До сега не съм имала внос от Турция и реших да питам. Благодаря предварително.