Здравейте, а при подаване на ОКД5 на физическо лице по чл.26, ал.7 от ЗДДФЛ, който ще има булстат от ТР, в отметката упражнявам дейност като, кое се посочва.
Здравейте, и аз да попитам, когато е приета декларацията по чл.73, ал.1, но е установено, че трябва още едно лице да бъде включено в справката, само за него ли се подава нова декларация или отново за всички. Благодаря!
Благодаря Ви! Аз първо погледнах тази тема, но при мен случаят е, че лицето по трудов договор е болничен, ако беше като СОЛ в болничен, няма да попълвам колона 3 с тези суми и това ми е чуденката? Днес ходих и в НАП и в НОИ и получих различни мнения, едни казаха, че трябва да се пишат, други казаха, че не трябва и аз вече се обърках.  :noexpression:
Здравейте!
Искам да попитам, СОЛ роботи и на трудов договор. Като СОЛ се осигурява на ниския процент. През 2013 г. е бил болнични по трудовия договор, но за колона 3 текста в указанието на таблица 1 е променен, вече не съществува  "доход, от който са изчислени паричните обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане", и се чудя дали трябва да се включва?  :noexpression:
Благодаря предварително!