Има ли право гражданин на Украйна работил на трудов договор 12 месеца и 5 дни на трудова борса и парично обещетение за безработица ?
мярката 75/0 как и къде
Моля не ми отговаряйте ,намерих си отговора
На колко време има право на борса ,момче на 19 години , освободено по   чл.328 ал 1 т 12   от КТ,до момента има 10 месеца непрекъснат  трудов стаж
При кое положение има право на 6 заплати?
Здравейте какво се подава  през 2020 за еоод без дейност
1 Какво подава в НСИ
2 Какво подава в търговски регистър
Ако може и линк за сваляне на декларациите
Благодаря на всички за отговорите и мненията
Мерси все пак   но баба ми на село отдава част от къщата си през букинг и airbnb и освен че ще плаща ДДС май и осигуровки трябва да внася.
Какви осигуровки дължи пенсионер инвалид  ако отдава второто си жилище  под наем

Ако човек отдава второто си жилище под наем се дължат данък а от 1.1.2019 и осигуровки

Наредба за елементите на възнаграждението и доходите
https://trud.bg/%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D0%BD/
Декларация за фирми, които не са осъществявали дейност (по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството)
Събота, 03 Март 2018 10:40
След промените в Закона за счетоводството от 01.01.2018 г., фирмите, които не са осъществявали дейност през годината не следва да обявяват годишен финансов отчет в Търговския регистър към Агенция по вписвания. Вместо това, те обявяват в Търговския регистър единствено декларация, че не са осъществявали дейност през отчетния период. Досега те трябваше да съставят нулеви отчети и да търсят услугите на счетоводители, които да обявят съответните отчето.

С промяната в закона, отчет и баланс няма да се съставят. Фирмите са задължени единствено да декларират липсата на дейност, за което могат да ползват адвокат. Цената на услугата в повечето кантори засега е символична. Следва да се има предвид, че счетоводните къщи, в качеството си на съставители на финансови отчети не могат да бъдат заявители по пълномощие, т.е. заявлението се подава или лично от Търговеца, или от упълномощен адвокат.

Срокът за обявяването на декларациите е до 31 Март, а не едо 30 Юни - както при фирмите с дейност, които обявяват ГФО.

Търговците, които не желаят да ползват консултантска услуга, а планират да внесат сами декларациите си в Търговския регистър, може да ползват следната бланка:

http://www.lawsbg.com/attachments/1457_Deklaracia-firma-bez-deinost-blanka.doc

 
Просто копирах от сайта на Търговския регистър,в новини какво е написано
Прикачвам образец Г3
а може да дадете линк и за Г2
В търговския регистър какво се подава и кога е крайния срок
В НСИ се подава декларация за неактивност  :smile1:
  Лицата, които не са осъществявали дейност по смисъла на Закона за счетоводство, подават декларация (Приложение № 11), с която да декларират икономическа неактивност за 2018 г., единствено в информационната система на НСИ (ИС „Бизнес статистика“) или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

Предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и нямат задължение за подаване на ГОД, подават в НСИ декларация, с която да декларират икономическа неактивност за 2018 г., в срок до 30 април 2019 година.

ИЗТЕГЛЕНО ОТ САЙТА  НА НСИ
В търговския регистър какво се подава и кога е крайния срок
Мисля че и в НСИ  се подава нещо но ще изчакам още мнения   
1 Какво подава в НСИ
2 Какво подава в търговски регистър
3 Ако е подадено в НСИ подава ли нещо в НАП
споко ,подал съм ги отдавна ,просто питам за да знам
Благодаря ,разбирам че се подават и двете декларация и гфо
НАП декларация по чл.92 от ЗКПО
Интересува ме при подаването на образец 1010а за еоод В НАП , за неактивност през 2016 ,подава ли се други документи и какви ,например  ГФО ИЛИ НЕ