Не правете глупости.
Наемателят да се оправя.
Поискайте да ви издаде СБ, най-малкото за август и септ е бил задължен да удържи. Като ви откаже, подавате си декларацията без СБ и когато ви повикат от НАП, давате контактите му за връзка и да си го търсят.
Благодаря на включилите се.
Като подавам декларацията да включа ли тези доходи или без тях.В случай, че нямам служебна бележка.
Имам писмен договор.Мога да извадя банково извлечение, но не искам да го ,,изказвам,, в НАП , той твърди че е станала грешка и счетоводителя му е ''забравил'' да ги внесе.Има ли изход от ситуацията?
Какво може да стане,ако този доход го пропусна в декларацията? в случая и да искам не виждам как може да се внесе дължимия данък...
Здравейте, аз съм наемодател физическо лице, става въпрос за магазин, имах наемател ЕООД, 3-месеца август,септември и октомври. Наемателя си удържаше авансовата вноска от 10 %, т. е. ми превеждаше с 10 % по-малко от фиксираната сума в договора. Сега отказва да ми издаде служебна бележка, т.к не е внасял авансово нищо...Наема е внасян по банков път..Какво мога да направя ?
И нашият счетоводител предложи този вариант , но счетоводителят на отсрещната страна се притесняваше ,че парите постъпват по 1 банкова сметка и съответно не било редно. А  авансовият данък дели ли се на две?
Здравейте! Имота-Магазин е придобит по време на брака, съпругата не фигурира в нотариалният акт. При сключане на договор за наем с ЕООД или ООД, трябва ли и тя да фигурира в договора, съответно наема да се дели на две и да се превежда по 2 банкови сметки и накрая да се издадат 2 служебни бележки за авансово платен данък?
Има ли по-опростен вариант?
Предварително благодаря!
Ако направим нотариално заверено пълномощно , че аз се разпореждам с имота и имам право да го отдам под наем и да получа дохода?
Мисля да го платя авансово и да го отчета в моята ГДД ?
Обадих се на телефона , който е даден за информация в НАП.
Казаха ми , че няма проблем аз да подам декларация , дори и да не съм собственик. Важно било да не е ощетен фиска. Надявам се информацията им да е коректна.
Евентуално да подпишем нов договор....със задна дата , но как би помогнало това?
Няма ли начин ....да се отчете , че все пак аз взимам и разполагам с прихода и следователно аз би трябвало да съм задължен.
Здравейте ! Получавам доход от наем на апартамент , който е собственост на майка ми .
Парите получавам по банков път , договора е на мое име.
Идва време да се подаде декларация за авансово плащане, даже съм позакъснял
Има ли някакъв разумен начин аз да подам декларацията...и в последствие аз да го декларирам в данъчната декларация-пълномощно итн... или трябва собственика -майка ми да го направи.
Притесняват ме сумите които постъпват с основание ''наем'' всеки месец по банковата ми сметка....Какво ще обяснявам за тях при евентуална проверка.