Възможно ли е работодателя на бабата да й откаже и да й отхвърли документите за прехвърляне на майчинството на нея?
Мисълта ми беше, че дори и примерно 2-3 месеца да съм получавала майчинство за втората година-340лв пак ли болничните и майчинството за второто ще са същата сума като при първото дете?
Благодаря ви мили хора за отговорите до сега!!!!
Дори и ако няколко месеца съм получавала 340лв майчинство? Или е по-добре да прехвърля майчинството и си пусна отпуска преди болничния за бременността?
Здравейте, част от това, което ме интересува прочетох. Има нещо, което не успях да открия и въпреки, че като че ли отговора се подразбира ще попитам за мое спокойствие. Разбрах, че щом детето ми е на годинка вече мога да прехвърля майчинството на моята майка, но въпросът ми е понеже първата ми бременност беше доста тежка, прекарана почти изцяло на легло и системи, мога ли аз да съм болнични заради настоящата бременност ако пак е такава, а майка ми да поеме майчинството за каката. В смисъл такъв нали не са в противоречие отсъствието ми от работа и прехвърленото майчинство. Сумата, която получавах за първата година от майчинството е 40лв/ден, какъв болничен и след това майчинство ще получавам. Каката е родена на 04.07.2014г, а термина на настоящата ми бременност е началото на март 2016г. Благодаря ви предварително!