Колеги може ли някой да ми помогне не съм се занимавала в земеделски производител и съм нова в тази сфера. Въпросът ми е как да осчетоводя помощ за компенсиране на разходите  за растителна защита на овощни насаждения.Сключихме договор вече с фонда?
Здравейте,
Имам следния въпрос  :smile1:
ЕООД земеделски производител, има договор за аренда с физическо лице за 40лв на дка за 1 г. Трябва ли ЕООД то да подава декларация  за авансови вноски за тримесечието? По същия начин трябва ли физическото лице да подава декларация?
Благодаря Ви предварително!
Зеленото картонче не върши ли работа?
Не ми е известно от НАП да дават стравка каква дейност извършва дадена фирма.
Не, не върши искали и от НАП удостовервние на което да пише, че като земеделски производител се осигурява, а не като Сол. А като подавам декрациите ако вместо код за самоосигуряващо се лице  напиша код за ЗП в случая 13, дали ще стане имате ли такъв случай?
Здравейте, и аз имам един въпрос. :noexpression: Имам нова фирма ЕООД, която се регистрира като ЗП, и кандидатства по мярка 6.1, стартирана е дейноста на фирмата 22.07.15 като СОЛ, обаче от Земеделие искат справка от НАП, че фирмата е стартирала дейност като земеделски производител а не като СОЛ.Какво да направя моля ви се дайте съвети?