Здравейте,бихте  ли ми казали как да въведа картон на самоосигуряващо се лице,което ще извършва и личен труд,т.е.трябва на дохода от 420лв да му се удържи и данък доход.Работя с микроинвест ТРЗ.Какви променливи да въведа,за да се изчисли и данъка.
И аз така си мислех,знам за подаването по ел.път,но се притеснявам,че ще го правя доста време,тъй като са около 500 реда,а по ел.път няма как да запаметявам и после да довършвам,затова ще го направя в ексел.
Здравейте,искам да ви попитам дали може да подам опис за наличните активи на хартиен носител в НАП,а не онлайн.В него ще имам около 500 реда,има ли изискване за записите.
Здравейте,бих искала да помоля за мнения по повод следния казус: отваряме магазин за хранителни стоки,в който ще работи едно лица по трудов договор назначено на 4 часа,а през останалото време ще работят двамата съдружнци/фирмата е ООД/.Те ще се осигуряват като самоосигуряващи се лица.Въпросът ми е дали в графика да включа само работника или и тримата.И по точно притеснението ми идва от това,че след приключване на работното време на продавачката не се знае точно кой от двамата собственици ще я сменя.Предварително благодаря.Очаквам мнения.