Благодаря на всички за отговорите. Нещата ни се изясниха в голяма степен.
ООД-то няма активи. Според информация, която намирам "Най - тежката санкция за съдружника при неизпълнение на неговото основно имуществено задължение към дружеството (да внесе дяловата си вноска) е да бъде изключен от дружеството." т.е. съдружниците сме отговорни единствено пред себе си. Ако това е така, не е проблем тъй като нямаме разногласия.

След като "Всеки съдружник е отговорен за задълженията на дружеството до размера на неговото дялово участие в учредителния капитал", обявяването на фалит не предполага ли, че капиталът е бил инвестиран и загубен, и от там нататък не сме длъжни да правим допълнителни вноски за погасяване на задължения?
Капиталът е 5040лв, толкова беше минималния когато го учредявахме. Беше позволено да се внесат по малко и сме внесли 3600. Това вързва ли ни до тази сума?
Благодаря за отговора! Ще търсим още информация за варианта с обявяване на фалит.
Здравейте,
нуждаем се от съвет относно следното. Получихме покана за доброволно изпълнение от НАП във връзка с наказателни постаовления отпреди над три години, с които ни е наложена глоба в размер на 1000лв за неподаване на нулева декларациа за ООД. ООД-то е недействащо и никога не е било. Има ли начин да избегнем глобата ако закрием ООД-то или го обявим в несъстоятелност? Може ли да търсим погсяване по давност след като от датата на издаване на постановленията са минали над 3 години?
Благодаря.