Здравейте,
Имам точно една година трудов стаж, преди да изляза в майчинство, което приключва на 01.03.2018г.Тогава работодателя ми ще ме освободи по взаимно съгласие, и на 02.03.2018 ще бъда назначена в друга фирма.Въпроса ми е колко дни най-малко трябва да имам в новата фирма, за да мога да бъда съкратена от там и да получавам по- голямото обещетение?
Благодаря предварително!
Да , благодаря Ви точно това ме интересуваше, тъй като и аз го сметнах 19.01 и просто не бях сигурна.
Не, към 23.09.2015 година когато съм назначена на трудов договор имам 8 месеца и 4 дни.
Благодаря за бързият отговор.
Като цяло разбрах това, което се опитахте да ми обясните.
Но това което ме интересува точно е самата дата.Аз имам уговорка с лекаря си да измести термина ми според датата, от която трябва да изляза в болничен, за да не губя тази разлика във дните, която се получава до навършването на 12 месеца.
Извинявам се ако питанията ми звучат глупаво, но наистина нищо не разбитам от счетоводство, опитах се да ги сметна сама, но не съм сигурна че изчисленията са ми верни.
Здравейте,
В момента съм бременна и имам трудов стаж 0години 8 месеца и 4 дни.Това което искам да попитам, е тъй като ми предстой да изляза в 45 дневен болничен преди раждането, а съм назначена на трудов договор от 23.09.2015, кога се събират точно 12 месеца трудов стаж, за да мога да се уговоря с гинеколога си за датата на болничния?
Благодаря предварително!