Здравейте колеги,имам клиент ,който дойде при мен .Продава стоки ,едни от които е бебешки пелени .От промяната на ставката не е продавал на 9% .Какво би последвало от това?Не искал да инвестира в нови касови апарати.
Здравейте колеги,от вчера се лутам със заличаването на декл.1 и 6 за м.05/2019.Подавам декл.1 със код заличаване и декл.6 с код К ,сумите са 0.На Протокола ми пише ,че няма как да правя корекция,защото нямам подадени предшестващи декларации.Но не е така.за м.05 си имам редовно притета такава.Моля за вашата помощ,къде бъркам?
Здравейте колеги, днес фирма подаде документи за ликвидация след изтичане на 6-месечният срок. На място не му приеха ГДД ,управителя си направи ел.подпис. Когато  вляза в декларацията, не ми е активно квадратчето за случаи при ликвидация.Къде бъркам,от часове се лутам.....,а трябва днес да я подам.Благодаря Ви !
Здравейте колеги,обърках се и искам вашето мнение.От началото на 2016 имам ДМА ,който е консервиран.До тук добре.В месец 11.2016 решават да го продадат.Тук идва объркването ми.Отписвам си актива,с данъчната амортизация до момента на продажбата намалявам ДФР ,увеличавам ли стойността на актива?Моля за вашето менение?
Здравейте колеги,в период на ревизия съм.Фирмата е регистрирана по маржа,антични предмети.Подготвяйки документите,установих грешка в отразяването на протокола по чл.90 от ппзддс в СД.В колона 9 лиспва ДО.ДДС си е правилно и реално няма ощетяване на бюджета.Какво бихте ме посъветвали,да уведомя НАП,но аз съм в ревизя и ще бЪде видяно от проверяващата.