Здравейте,

Имам следното питане.
Как най правилно да се попълни декларация 1 при следния граждански договор.
Дружество сключва граждански договор с лице, което да прави проверка на технически съоръжения при заявка от възложителя. В края на всеки месец се прави отчет за свършената работа и се заплаща. Получава се, че едно лице е извършило 3 проверки през месеца примерно на 01, 10. 20 число на месеца.(дните, в които е извършена работата може да се паднат почивни дни)
Имам следната идея за попълване на декларация 1. Точка 14  - 01, точка 15- 20, Точка 16 - позиция 2-3 - 3 дни, точка 16.1. - 3 дни. Някакви други предположения?
От НАП няма автоматично да прехвърлят сумата по партидата. Трябва да подадете искане за прихващане и възстановяване на данък в ТД на НАП по регистрация на фирмата. Прилагате кратко описание на случай, платежното нареждане за извършения превод, и посочвате банкова сметка за възстановяване. След това НАП ще възстанови сумата по сметката на дружеството. Трябва да извършите правилния превод по ЕГН на лицете. Процедурата трае до 40 дена, зависи кога ви разгледат молбата(срока им е 30 дни от подаването). Лихви на лицето ще бъдат начислени докато не се извърши превод по ЕГН. Сумата също така ще я възстановят, ако дружеството няма задължения по ДЗПО, които са изискуеми.
Здравейте,

Имам следния казус и съответно няколко въпроса към него. Ще съм благодарен да видя още мнения по въпросите.
Дружество с основно дейност производство на напитки закупува  хладилни витрини и след това ги предоставя  със заем за послужване на клиенти, които имат сключен договор за покупка на продукцията. Идеята е да се позиционира по-добре в магазините продукта.
Дружеството е ползвало данъчен кредит при покупката
Въпросите са ми следните:
1. Как стои въпроса с амортициите на тези активи( при положение,че в договора е описано,че всички рискове са за заемодателя)?
2. Относно ДДС-то трябва ли да се самоначислява ДДС - все едно е преодставен под наем(лицата не са свързани)?
3. Относно ЗКПО - трябва ли да преобразувам фин. резултата с разходите свързани с тези активи?

Благодаря  предварително на взелите участие!