Ами няма доход, защото сяхме рози и  през 2016г.  брахме само 3 дни пъпки! Какво да правя с тази декл. по чл.50?
Здравейте, имам следния казус: -Работя на ТрДоговор и съм регистриран ЗС (ЗП)  от май 2016г. Два месеца си плащах осигуровки на СОЛ, но нямам приход от ЗС. Как да попълня декл. по чл.50? Нулева ли, и как по точно? Благодаря!
Тогава да те питам друго.- 2017 ще трябва ли да подавам декл. чл.50? И прихода от продукцията, която ще реализирам как да го отчета и къде? Трябва ли да издавам фактури? Извинявай, ако са ми тъпи въпросите, но се притеснявам нещо да не сгафя и да плащам глоби!!!
ЗС ФЛ регистрирано през 2016г. трябва да подаде декл.чл.50 до 30.03.2017г., но въпроса ми е какви документи се прилагат към тази декл. ако има прорадена продукция?
И още нещо по темата:

Благодаря, това ми беше полезно - покрива някои от въпросите ми?
Ако има някои с опит който може да ми отговори от практическа гледна точка, ще съм му благодарна!
Здравейте, имам няколко въпроса и все не намирам точните отговори.
1. Регистриран ЗС ФЛ в ОблДЗ, подадохме заявление за регистрация по БУЛСТАТ, чакаме да излезе регистрацията (вече 6-ти ден), след това трябва да се подаде декларация в НАП за СОЛ- така ли е?
2. Искаме и да пускаме еднодневни трудови договори, но тук нещо не ми е ясно:
- осигуровките се внасят предварително по сметки на НАП и по параграфи от ЗС ли?
- и после до 25 число на следващия месец трябва да се подадат декл. 1 и декл. 6 от ЗС за всяко лице с което е имало сключен договор ли?
- и трябва от заплащането да им удържим личните осигуровки и да се внесат по ЕГН на работниците ли?
- декл.1 и декл. 6 за работниците могат ли да се подават с ПИК на ЗС.?
Много ще съм Ви благодарна ако ми отговорите и ми помогнете, защото луднах с тези закони, а не намирам икономист за помощ- на никой не му се занимава със ЗС...