До 3 годишна възраст на детето, сте защитена от закона. Едва ли някой работодател би си причинил главоболия и неприятности, да съкрати майка, за да отиде при по-добри условия на борсата

Ясно, благодаря все пак за отделеното време.
Ако сте в срок за изпитване, работодателят може да Ви освободи по чл.71 КТ.
Тогава ще получаване от борсата според общия трудов стаж

Здравейте! Не, не съм в срок на изпитание. Работя там от 2007 г.
Здравейте!
На 21.07.2016 г. ми изтича майчинството и си вземам полагаемата ми се платена отпуска за двете години, в които не съм била на работа. Въпросът ми е дали работодателят може да ме съкрати след това, за да мога да взимам обезщетение от Бюрото по труда съобразно трудовия ми стаж (9 г.) и на база доходите, които съм получавала? Ако може, какви са процедурите?
Благодаря предварително!
Благодаря Ви много за бързия отговор! :)
Здравейте! Въпросът ми е следният:
На 21.07.2016 ми изтича отпускът за отглеждане на дете до 2 г. Искам да напусна, но кога трябва да си подам предизвестието - по време на полагащия ми се годишен платен отпуск (предполагам около 40 дни за 2015 и 2016 г.) или да кажа на работодателя, че искам да не си ползвам отпуска и да ми платят обезщетението за неизползваните отпуски. Също така възможно ли е да не ми изплатят обезщетение, да го „пропуснат” снякоя вратичка от закона?
Друг въпрос: колко ще ми бъде въпросното обезщетение, при положение, че съм работила до 27.03.2014 ( работя там от 2007г.), след това си пускам полагаемия ми се отпуск за 2014, след което съм болнични преди да изляза в отпуск за бременност и раждане. Т.е. на базата на работната ми заплата (800лв) ли ще преизчисляват отпуските за 2015-2016 или на база минимална работна заплата понастоящем в държавата.