Благодаря Ви!Все пак в линка,който публикувате аз пак не намирам еднозначен отговор на моя въпрос.
Здравейте,изплащам възнаграждения за положен личен труд и по договор за управление и контрол.Възнагражденията се изплащат ежемесечо,сумите са по 1500лв.Следва ли да се изплащат по банков път ,а не в брой тъй като на годишна база сумите по тези възнаграждения превишават 10 000лв.?Благодаря Ви!
Здравейте, в ДВ бр.55 са публикувани измененията и допълненията на ЗДДС, които влизат в сила от 01.07.2020г. В тази връзка ако фирма има  две дейности, като основната дейност на фирмата НЕ Е ресторантьорство и кетъринг услуги , а е друг вид дейност. В този случай ще може ли за кетъринг услугите фирмата да начислява 9% ДДС. Вторият въпрос е заетите лица в кетъринг дейността на какъв праг следва да се осигуряват, на новите минимални осиг. прагове създадени в ред 60а на Приложение 01 към чл.9, т .1 или на минималния осиг. праг на основната дейност на фирмата? Благодаря!
Бихте ли ми казали къде точно да направя запитването?
На въпроси и отговори в страницата на НОИ ли?
Благодаря Ви и аз така разсъждавах, но от НОИ ми казаха, че ако така го падам можело да спрат изплащането на първия и по-добре би било нищо да не подавам и да изчакам продължението на болничния. Както и да е ,още веднъж благодаря.
Здравейте, въпросът е следния: Имам подаден болничен лист-"продължение" за периода:03.10.2018-01.11.2018г., представен е нов болничен с друга диагноза "първичен" за периода 15.10.2018-29.10.2018г.Какво следва да направя в конкретния случай? Четох разяснението в страницата на НОИ, но там случаят е друг. Благодаря Ви предварително.
Здравейте, налага се да командироваме лице назначено на непълен работен ден-4 часа в друго населено място, за срок от 1 месец. Въпросът ми е какъв е данъчно признатият размер на дневните, които можем да му изплатим. Благодаря!