Здравейте Колеги, имам нужда от помощ по следния казус: ЮЛ с регистрация по ДДС си купува бус от Швеция. В издадената фактура от шветската фирма има начислено Изходящо ДДС в размер на 25 %. Въпроса ми е когато осчетоводявам фактурата трябва ли да правя протоколи по ВОП.
Здравейте,

 

Има проблем с годишното изравняване на ДОД за м. декември поради объркване на новите и старите правила на изчисляване.

 

Моля да изчакате нова версия с корекциите, която разработваме в момента, но още не е готова за публикуване.

 

Ако има лица, за които не трябва да се преизчислява ДОД, можете да изтриете перото Годишно изравняване на ДОД.

 

Благодаря Ви за съдействието и обратната връзка.

 

 

Поздрав,

 

Ирена Николова

 

Комерс Финанс АД

Благодаря Ви, надявам се че тези дни, утре 21.12.2022 или най късно на 22-12.2022 вече ще имаме новата версия. И само да Ви кажа, че голяма част от клиентите Ви именно по тези причини преминават към други софтуери. Мисля, че това трябваше да го предвидите още през април, когато сменихме контролната точка.
Големи проблеми ще имаш с  бизнес навигатор заплати...От опит го казвам.
За жалост, когато преди 22-24 години, вече не помня си купих и счетоводство и заплати. До преди пандемията там работеха горе долу хора, които имаха отговор за всичко, но сега и при тях е ужас. Но това е навсякъде. Другата ТРЗ програма, с която обработвам заплати е Омекс 2000, за последния месец имам сигурно проведени с консултантите им повече от 20 часа разговори, там също липсата на човешки капитал е огромна и там правят след всеки ъпдейт една камара глупости... Не ми се говори за проблеми... Но сега ми е спешен този проблем защото заплатите за 12.2022 ще ги изплащам на 22.12.2022 г., а датата наближава
А замислихте ли се от къде идват тези отрицателни стойности? Колко е данъка на един работник върху последната заплата и колко данък му възстановявате?
на лицата с деца съм отбелязала облекчението - защо на всички? Само на тези, дето са подали декларация
Естествено, че съм отбелязала облекчението само на тези дето са подали декларации... моят проблем предполагам, че е софтуерен...и затова търся помощ, от хора които може би са имали същия проблем. А вие ме питате дали съм се замислила да замислих се, но не го измислих...може би Вие знаете къде е проблема? Ако е така кажете...
Здравейте Колеги,
днес създадох период 12.2022 г. в БН заплати, попълних таблицата за Годишен ДОД, направих анализ и дадох общо изчисляване и за мое най голямо учудване имам огромни суми със знак минус в перо 84 Годишно изравняване на ДОД. При всички лица ми е около 4 пъти по голямо от месечния ДОД, на лицата с деца съм отбелязала облекчението, но според мен всичко е грешно. Някой има ли подобен проблем с Бизнес навигатор заплати?
Здравейте Колеги, имам казус относно Застрахователен брокер, а именно - когато клиент сключи застраховка при нас като брокер, понякога имаме желание /при определени условия, като например - голям премиен приход/ да му направим отстъпка, но тази отстъпка не зная как да я регламентирам. Има ли колеги, които го правят това и да ми обяснят как точно да го направя?
Здравейте, трябва да издам фактура за услуга /участие по проект съфинансиран от международна организация/ на фирма регистрирана в Сърбия, трябва ли да начислявам ДДС или не?
Здравейте имам следното питане имам издадено задължително предписание от НОИ на основание чл.108, ал.1, т.3  от КСО, за коригиране на подадени данни от Д1 на едно лице, това е за стар месец 02.2016 г. не съм отчела, че лицето е в болничен, който е започнал през м.01.2016 и продължава и през февруари, въпроса ми е следния подавайки Д1 с код корекция само за това лице, как да подам Д6 за да има равнение?