В офертата и последвалият договор е записано сумата е без ДДС
Наемодателят не е регистриран по ЗДДС
3
Бюджет » Наемна цена
16.01.2021, 22:42
В сключения договор за отдадено помещение под наем наемната цена се записва без ДДС, както е посочена в офертата на спечелилия участник в търга,  а когато вече наемателя започне да плаща  наемната цена трябва ли да се включи  и 20 % ДДС ?
Времето в казармата взема ли се в предвид, под внимание при изчисляване на процент прослужени години или служи само като осигурителен стаж при пенсиониране
Здравейте, искам да попитам при начисляването на амортизация на животни в случая крави, които се водят по сметка 2020 Продуктивни и работни животни, какъв процент трябва да се даде за остатъчна стойност. Ако някой знае моля за помощ.
 Правилно ли е да се пусне граждански договор на външен учител, който замества
 болен учител за срок от 4 дена като му се плати за часовете които трябва да замества на лекторски час,  или е по правилно да му се пусне трудов договор
В месечния касов отчет в група Бюджет в приходната част в § 76-00 отразявам даден заем за закупуване на евро, прехвърлям от бюджетната във валутната сметка 3000 лева като курса на БНБ е 1.955830 а на банката е 1.985000 при което се получава курсова разлика.Тази курсова разлика се отразява в § 36-01 със знак минус в приходната част на месечния отчет а в разходната част къде трябва да се отрази, защото отчета с тази сума на курсовата разлика не ми се равни.
При извършена обезценка на ДМА когато стойността им падне под прага на същественост могат ли да се прехвърлят задбалансово и за начисляване на амортизации на ДМА при извършената обезценка трябва да се вземе крайната сума ли, която се получава от разликата на балансовата стойност и стойността на обезценката.
При предоставяне на средства за представително облекло на педагогическия персонал за календарната година в случай на пенсиониране в средата на годината учителят които се е пенсионирал трябва ли да възстанови парите пропорционално на месеците оставащи до края на 2017 г
За четвъртото тримесечие на 2016 г. удържа ли се данък по изплатените граждански договори от дадено предприятие?  И още нещо искам да попитам, ако не е удържан данък как да се подаде декларацията по чл.55, на кой ред да пишем данъка?
Само старите ли до 2009 г. неизползвани платени годишни отпуски трябва да се провизират сега в м.Декември 2016 г. или и новите след 2009 г. до сега.Работя в училище от скоро и не съм много сигурна. Предварително благодаря.