Здравейте,управител на ЕООД като сол е и шофъор на камиона си и кара в чужбина.Има ли право,като няма договор и може ли да ползва командировъчни?
Здравейте,регистрирах ЕООД,но все още не е започнало дейност.Имам ли задължения да подам справка декларация празна и трябва ли да се регистрира управителя като СОЛ ,при положение,че още не работи фирмата?
Друг много важен въпрос,фактурирам на испанците заработката на камиона,като след извстно време ми изпращат фактура за разходи,аз осчетоводявам цялата заработка,защото разходите са за предходния месец и по късно ги получавам.След това по банка  ми превеждат чистата печалба.Нещо не правя нещата както трябва,защото имам едни задължения и едни безкрайни клиенти по този начин.Не зная дали правилно обяснявам ситуацията.Дали не трябва да вадя разходите от заработката,но те ги пращат чак следващият месец?
аз на тези беz ддс правя протокол,а другите ги пиша като услуги от ЕО.А в такъв случай горивото как да го определя?Работа с програмата Делта про.Сега проблем ли ще бъде,от 6 месеца така го правя?
Здравейте,ЕООД работи в чужбина международен транспорт.Чуждата фирма му издава фактура за гориво,телефон,gps в една фактура без ддс.Според Вас правилно ли работя,горивото вкарвам отделно като ВОП с протокол и още въднъж вкарвам и услугата като услуги от ЕО  с протокол.Също така получавам фактури за тол такси с и без ддс,тези,които са с ддс вкарвам само данъчната основа без протокол,а фактурите с ддс правя протокол.Така ме учи една стара счетоводителка,но нещо ми се струва,че не е ок.Моля за помощ!