Благодаря много за бързия отговор. Значи мога да разчитам на това, че ще получа първият ми болничен около 14.4. който ще бъде 460*0.8=368лв. :)
Здравейте нова съм тук, но прочетох доста редове и открих до някъде отговор на моя казус и затова ще ви помоля за съвет-потвърждение.Извинявам се все пак ако е имало подобен въпрос но не съм го видяла.Ето и моя казус.
На 24 години съм и бях студентка до юли месец 2016 година. Забременях края на август месец и започнах работа на 4ти октомври на трудов договор(8ч) и минимални осигуровки. Поради естеството на работа  ми се наложи  да взема болничен заради бремеността ми от началото на януари месец. Тоест имам 3 месеца трудов стаж общо. Първия болничен ми беше издаден до 31 януари, а втория чрез специална комисля до 1.03. Трудовият договор към фирмата не ми е прекратен. От форума разбрах, че нямам право на получаване на болнични обещетения, защото нямам 6 месеца трудов стаж. Въпросът ми е ако болничният ми бъде удължен поради проблемната ми бременност ще получа ли болнични обещетения от април месец когато ще бъде натрупан 6-месечният ми стаж по закон и в какъв размер ако съм осигурявана  на 460лв.
 Вторият въпрос ми е дали ще мога да получа и майчинството ми  за 2 години след като през октомври месец 2017 направя необходимия трудов стаж от 12 месеца, които сега би трябвало да ми се трупат с помоща на болничния.
Последният въпрос ми е кога ще ми бъде изплатен първия болничен от НОИ..

Извинете за множеството въпроси, но не съм наясно с тези неща около майчинството и се притесняваме с приятеля ми, а много искаме това бебче! Поздрави
Блогодаря много за помоща