Благодаря и аз така мисля, но да попитам и вас :)
Здравейте! Имам регистриран земеделски производител,който има един работник, следва ли да се подава тази декларация по чл.73, ал.6 за изплатените му доходи? Благодаря предварително!
Ами така няма ли да се прекъсне самоосигуряването като ЗП? И трябва ли да се подаде някаква декларация за започването на самоосигуряването в ЕООД?
Здравейте! Искам да попитам какво трябва да направя в случая, който имам: ФЛ регистрирано като ЗП с ЕГН се самоосигурява, сега стана собственик на ЕООД, но дейността няма общо с земеделието. Не може да се самоосигурява и в ЕООД и като ЗП, а мисля че не мога да спра осигуровките на ЗП. Не знам какво да правя? Възможно ли е да се самоосигурява като ЗП, но с 510 лв. и да не се самоосигурява в ЕООД?  Моля за помощ!!
Лицето е на заплата бруто от 460 лв. Благодаря за отговорите разбрах какво трябва да подам :)
и аз така мисля,че няма какво да подам след като ползва облекчение, а с вид плащане с кой код да бъде, като подавам деклар. 6 само за осигуровките?
Ами той е само 1 работник, назначен е от ЗП с ЕГН за това питам, че хич не ми е ясно дали трябва да подам декл. 6 за него при положение, че е с ТЕЛК над 50 %
Здравейте! Имам лице с ТЕЛК над 50 % и нне му приспадам ДДФЛ, трябва ли да подам Декл. 6 и ако трябва кои код да избера за вид плащане?  Благодаря предварително
благодаря за отговора :)
Получени са да в брой. И през първото тримесечие няма никакъв приход. Имаше субсидия миналата година и тогава си подадох пак чл. 55, и год.чл.50.
Здравейте! ЗП регистриран с ЕГН,който трябва да подаде авансова вноска за 2 ро тримесечие, тъй като е получила субсидия.Има д-р за продажба на мед за 650 лв. трябва ли да се включи при подаването на деклар. чл. 55 този приход? и другия ми въпрос е като се приспадат осигуровките за 6 месеца ли се приспадат или само за тримесечието?  Благодаря предварително