Подава се само там, където е осигурен за ОЗМ. Като СОЛ-само здравно дори не може да бъде издаден болничен
Благодаря! И последващ въпрос, за периода на болничния, като СОЛ здравната осигуровка пак ли ще е в пълен размер, изобщо нещо следва ли да се отразява в Д1 за дни във врем.неработоспособност или дни без осиг.вноски.
Извинявам се за многото въпроси, първи такъв казус ми е  :smile1:
Здравейте,

По тази тема ми възниква въпрос, ако СОЛ-а се е осигурявал само за здравно, защото е пенсионер, а същевременно е на ТД от по-малко от година, то ако има болничен, той следва ли да се подава и от двете дружества, разбира се, там където е СОЛ няма да има право на обезщетение, защото няма осигуряване за ОЗМ.

Благодаря на отзовалите се.
Здравейте,
Имам въпрос за ученици на дуално обучение, понеже се сблъсквам с това за пръв път: Ще работят по график, всеки вторник и четвъртък, та трябва ли да имат прекъсване в осигуряването (което се получава поне по 10 пъти в месеца) или мога да ги водя на график, но с осигуровки за пълен отработен месец (СИРВ на 1 месец).
Благодаря предварително на отзовалите се  :smile1:
Здравейте,

За пръв път се сблъсквам с подобен казус и намирам много противоречиви мнения по въпроса, а той е: При платена нотариална такса с фактура, задължени ли сме да я подаваме и в справка по чл. 73, ал. 1 за 2022 г., и ако да как следва да се подаде (имаме само ЕИК на нотариуса).

Благодаря предварително на отзовалите се.  :smile1: