Благодаря за отговора! Това го знаех ,но се надявах да има вратичка за тази лихва. Лихвата която договарям като ФЛ с около 15% по ниска от тази като ЮЛ, затова ползвам и такъв.   Въпреки липсата на реална печалба  данъчните я намират .   
Точно така. Взема заем от банка и го предоставя на ЮЛ.  Къде  виждаш печалба ? Получава от ЮЛ едно към едно вноската която е дължима към Банката.  Вноската от ФЛ към банката е разход който не се отчита в ГДД. Има "приходи от лихви",но не видях да има ред за разходи за лихви.  Вероятно нещо пропускам и търся компетентно мнение.
Здравейте!
Темата ме интересува от отдавна ,но сега открих разискванията по нея. Доколкото разбрах от страна на ЮЛ заема и лихвите се отчитат безпроблемно. Как стои обаче въпроса при ФЛ? Примерно ФЛ взема заем от Банка 20 000 лв. и ги предоставя с дог. на ЮЛ. ФЛ заплаща вноски от по 500 лв. ( 450 главница и 50 лихви  примерно). ЮЛ си осчетоводява този разход по същия начин . Получава се обаче ,че ФЛ няма никаква печалба ,но ще трябва да заплати данък върху получените лихви от ЮЛ .  Казус ли се получава - да плащаш данък без да имаш печалба? Благодаря  предварително за отговорите!