Здравейте,

имам питания за справката по чл.73, ал.6 - фирмата заплаща интернета на някои служители, които работят хоум офис директно на техния доставчик - т.е. договорите са сключени с фирмата, данъкът за лично ползване се декларира с годишната декларация по ЗКПО. Посочват ли се сумите и в справката по чл.73 и ако да, с кой код?
Също така срещнах дискусии относно командировъчните - посочват ли се командировъчните над 1000 лева за 2023 в крайна сметка, или това се отнася за рентите само?

Много благодаря - значи имам време за всички тези неща. За пръв път ще закривам фирма и не съм наясно с процедурата - не получих адекватен отговор от НАП.
Все още не, но са подготвени документите, така че стартираме
Здравейте,

изплащаме неразпределената печалба на чуждестранно физическо лице - собственик на фирма, регистрирана в България.
Днес трябва да подам декл. по чл.55 - има ли нещо по-специфично за попълване при изплащането на дивидент към чуждестранно физическо лице?
Прочетох че до 30 дни от прекратяване ан дейнсотта трябва да подам декл.по чл.92 от ЗКПО за периода от началото на годината, но не ми стана ясно от всичко изчетено дали трябва да се подават декларации по чл.142 от ДОПК (гражданин на Кралство Белгия е) и справката по чл.73.
Ще се радвам някой минал по този път вече да ми даде насовки.
Здравейте,
имам въпрос относно подаването на декл.6 при прекъсване на самоосигуряването през годината - управителят се самоосигурява през фирмата -подаваме декл.1 текущо, а декл.6 до 30.04 на следващата година. Самоосигуряването обаче беше прекъснато в март - подавани са декл.1 за трите месеца и не успях да намеря в наредбата в този случай в какъв срок трябва да се подаде декл.6 за трите месеца на текущата година.
Ще съм благодарна, ако ме насочите