Здравейте! Имам отхвърлени декрларации 1 и 6, поради несъответствие в сумите. След като съм изчистила грешките, подавам наново като редовни данни и двете декларации, нали?
Съжалявам, че повдигам стара тема, но съм допуснала същата грешка като в първия пост. Става въпрос за преведени осигуровки на СОЛ по ЕГН, но вместо по постоянния адрес, са преведени по адрес на фирмата. За периода 2010-2011 са. Доколкото разбрах от отговорите, мога да ги прехвърля с молба до НАП - адрес на фирмата, като приложа копия от платежните. Така ли е? Молбата от името на СОЛ ли ще е?
Току що получавам кредитно известие от един доставчик с дата декември месец. Още не съм приключила и мога да го осчетоводя, но не е включено в ДДС дневника. Фактурата е без право на данъчен кредит,т .е. не сме ползвали такъв и не сме ощетили бюджета. Как да постъпя? Мога ли да си осчетоводя кредитното без да го отразявам изобщо в дневника?
Здравейте!
Въпросът ми е следният: трябва ли земеделски производител, който е едновременно съдружник в ООД, да попълва справката за изравняване на осигурителния доход в ГДД, при положение, че се осигурява като СОЛ чрез ООДто и единствения му доход за 2012 г. е от непреработена продукция?
 :give_rose:
Появи се. Бях се притеснила, че съм сгрешила нещо.
Току що си подадох отчета в статистиката по електронен път. Попълвам и декларацията по чл. 92, но входящият номер на отчета не излиза. Пише, че няма подаден такъв. Каква може да е причината?