Още веднъж, много благодаря :)
Да, наистина без нотариус няма да успеем да се оттървем лесно от проблема. Но тук възниква въпросът, в случай, че и нотариусът не открие лицето на адрес, до колкото прочетох някъде е длъжен да залепи на място уведомление лицето да се яви в кантората му за връчване на документите в двуседмичен срок. Ако не се яви в този срок, документите се считат за редовно връчени. И тук незнам ако се стигне до там, за времето до изтичане на тези 2 седмици, лицето би следвало да се води самоотлъчка? 
Благодаря! Да, това би бил някакъв вариант в случая.
Благодаря Ви за отговора! Дано всичко се развие по нормалния начин!  Успех и на Вас:)
Здравейте!
Предварително се извинявам, но съм съвсем нова в това за което ще питам и помоля за съдействие. Може за някои да са изключително некомпетентни въпросите ми, но за съжаление нямам никакъв опит и ми е за първи път.
Имам казус, който трябва да реша много бързо, не знам как ще се развие, затова искам да съм готова с няколко варианта. Става въпрос за служител, който  е на 6-месечен изпитателен срок. Работодателят не е доволен от него във всяко едно отношение и иска незабавно да го освободи. Преди обаче това да стане, служителят спира да  идва на работа /от 26.02.2018/, като по мейл изпраща информация, че чака дълъг болничен /комуникацията с него по телефон или в каквато и да е друга форма е почти невъзможна/. На 08.03.2018г. му е пратена Покана да дойде и даде писменни обяснения за случващото се, тъй като болничен така или иначе не е предаден и работодателя не може да си приключи месеца.

Поканата е пусната с обратна разписка. Служителят не се явява. От тук идват и въпросите ми. Тъй като, както споменах комуникацията с този човек е невъзможна,  особено странен е, затова ще развия няколко възможни варианта:
1. Пускане по куриер с обратна разписка на Заповед за уволнение по чл.71. Връща се обратната разписка при нас и тогава пускаме Уведомлението по чл.62, ал.5. Стъпките правилни ли са?  Това достатъчно ли е, за да прекратим Договора /все пак нямаме подписа на работника върху Заповедта за уволнение/?

2. Какво се случва ако лицето не желае да получи документите от куриера? Работодателят как трябва да процедира в този случай, все пак трябва да го освободи? /нямаме обратна разписка за получена пратка, а отказ от получаване/.
Може ли да пристъпи към Уволнение? В този случай нямаме подписи на Заповедта, нямаме обратна разписка за връчена пратка и т.н..

3. Какво се случва ако Заповедта по чл.71 /с обратна разписка/ е пусната да кажем от 09.03.2018г. Служителят бави получаването на пратката повече от 7 дни т.е. ние не можем да се вместим в 7 дневния срок  за подаване на Уведомление по чл.62.

4. В един момент донася болничен /в мейлите пише, че има такъв, еее ние не сме го видели още за съжаление повече от 2 седмици/, но все пак ако благоволи да го донесе, и той не е за всички дни, как да му се оформят другите дни в които не е бил на работа?  Неплатени, самоотлъчка? И какво става ако в друг един момент той се сети, че има продължение на първия болничен, а дните вече писани като самоотлъчка да кажем?

5. И последен въпрос, когато служителят е в 6 месечен срок на изпитване може ли да предяви претенции за обещетения от страна на работодателя? Тъй като става въпрос за изключителнно странен и крив човек, дори и да няма право, вероятността да се пробва не е никак малка.

Благодаря предварително и се извинявам още веднъж,но имам нужда от компетентна помощ.