Здравейте,
при въвеждане на Invoice-a трябва да отворите прозореца "Протоколи по ЗДДС и други" (има го в полето за бързи команди горе вляво). Попълвате си редовете според Вашия случай и за да не влезе в Дневник Покупки от падащото меню на "Операция по ДДС" изберете "Получени доставки по чл.82 и без право на ДК" и след това "Запис"
Здравейте,
някой попадал ли е на случай със сметка в iCard? Те ти дават IBAN и имат лиценз от БНБ. Необходимо ли е отчитане на постъпленията чрез касов апарат, при положение, че iCard фигурира в Регистъра на лицензираните дружества за електронни пари в Република България на БНБ, но не и в списъка на лицензираните платежни институции?
Здравейте, бих искала да използвам темата за да потърся отговори относно регистрация по чл.97а.
На фирма (ООД, нерегистрирана по ЗДДС) и предстои да извършва услуги на Фондация в Холандия. Фондацията няма регистрация по ДДС и извършва малка стопанска дейност – продажба на книги, за да подпомага нестопанската си дейност. Според вас данъчно задължено или незадължено лице се явява Фондацията? Трябва ли ООД-то да се регистрира по ЗДДС(чл.97а)?

Благодаря предварително!
Разбрах, че това е от настройките за ползване на точка, а не запетая.


Все още не успявам да запазя правилната сума. Опитах и с точка и със запетая, но след запазване на информацията пак се занулява. Трябва ли да променям някакви настройки?
И аз имам такъв проблем със зануляването и се чудя в софтуера ли е проблема или аз изпускам нещо?
Здравейте,
имам следното питане: Искам да платя осигуровките на СОЛ с личен труд през електронния ПОС на НАП. Някой от вас правил ли е това? Редно ли е да платя направо от личния профил на лицето с фирмената карта? И освен банково извлечение трябва ли да приложа други документи в счетоводството?