А обезщетението по чл.222, ал.1 чистата сума на основната заплата ли трябва да е? Т.е. в моя случай - 528лв? Мерси!
Много ви благодаря!  :heart:
Освободена сте считано от 20.03 или от 21.03.18?
От 20.03.2018г.
Има разлика, ако получавате клас.
Тази отпуска реално ли е ползвана или е обезщетение?
Не получавам клас.
Не е ползвана отпуската, обезщетение за неизползвана такава е.
Здравейте отново!

Ако брутното ми възнаграждение е 528лв, то на колко лева се развняват 37 дена отпуска, както и трудовата заплата за март /до 20.03.2018г/?

Благодаря!
Извинявам се, не брутното ми възнаграждение, а основната ми заплата (по договор). Не съм сигурна дали има разлика.
Здравейте отново!

Ако брутното ми възнаграждение е 528лв, то на колко лева се развняват 37 дена отпуска, както и трудовата заплата за март /до 20.03.2018г/?

Благодаря!
Току що ми отговориха от счетоводната фирма на бившия ми работодател, че обезщетението по чл.222, ал,1 от КТ не включва осигуровки за фонд Безработица и здравни осигуровки. Което май значи, че не ми се води като осигурителен стаж.

Възможно ли е аз лично да си платя за този месец осигуровката за фонд Безработица, за да мога да взимам от НОИ още 2 месеца обезщетение? (не ми достига 1 месец)

Благодаря!
Този код се посочва в д.1 за лицата по програма ОСПОЗ.
- 25 - за лицата, включени в програми за насърчаване на заетостта, които не се осигуряват за безработица;
Какво е д.1?

В крайна сметка излиза, че не са сгрешили, за жалост.
Обаче се питам следното - тъй като са ми изпратили 3 бр. листи - в единия ми отпускат обезщетение от 20.03. до 20.07. В другия прекратяват изплащането с мотиви обезщетение за оставане без работа, а в последния възобновяват изплащането от 20.04 до 20.08.

Имам ли право да обжалвам, защото с този месец ми стават точно 3 години?
Ако сте били по схема "Отново на работа" би трябвало да се осигурявана и за безработица.
Не, програмата беше ОСПОЗ.
А самото обезщетение за безработица от НОИ зачита ли се за осигурителен стаж при изчислване перода за изплащане на обезщетението за безработица?

Благодаря много!
Още един въпрос: обезщетението по чл.222, ал.1 от КТ зачита ли се за осигурителен стаж при изчислване перода за изплащане на обезщетението за безработица?

Благодаря!
Чакайте сега - последно кога бяхте на борсата - има ли три години от предното отпускане на обезщетение?
Току що прочетох, че лица, включени в програми за подкрепа на майчинството и насърчаване на заетостта, не се осигуряват за безработица, а това са първите ми 11м.

Последно бях на борсата през 2009г.
Здравейте!

Днес се случи нещо много странно за мен. Получих писмо с Разпореждане за обезщетение за безработица, изчислен е среднодневния доход, дотук всичко ок. Но за осигурителен стаж ми пише 2г и 11м, съответно срокът за изплащане на обезщетението ще е 4м, а самото прекратяване е на основание чл.328, ал.1, т.3.

Гледам си трудовата книжка и там пише: 11месеца; след това 1г, 1м и 7 дена; после 14 дена (по друг член, за да взимам обезщетение от НОИ); след това 4 месеца от Русо; и последно 1г, 9м и 23 дена. На всичките пише осигурителният стаж е равен на трудовия стаж.

Според вас дали е възможно да са сгрешили?

Мерси!
Поздрави