При нас лицето е назначено от 17.09.18 по чл.114, а при др.работодател няколко дни по - късно пак по чл.114.На кой чл. и от коя Наредба да се позова за % клас???
И кой нормативен акт ми дава право да искам инфо. от другия работодател за взетите часове че да видя дали двата договора се допълват за да се изпълни КТ
Значи до колкото се информирах за да намеря трудовия стаж трябва да разделя отработените дни на 21.За да намеря дните трябва да прирявня лекторските часове към 8 часов р.д. и получавам следното като взема за база всички лекторски часове от м.09 2018 до м.03 2019г и получавам следното:
173 л.ч.: 8ч.р.д=21,625 р.д. за 7 месеца
21,625 : 21=1,02976 ден трудов стаж
Е ако е така какъв стаж за един ден или каква отпуска.Не твърдя че съм права в никакъв случай, но не ми трябва суха материя а алгоритъм за изчисляване.И все пак лекторския час или т.нар. учебен час  е 40м., а не е астрономически.Много благодаря.

Здравейте, работя в училище и назначихме пенсионер по чл.114 НО го обръзахме с чл.68/1/1 КТ - въпросното лице работи и в друго училище пак по чл.114.При нас му се събират между 3 и 5 дни месечно но не повече работа, предполага се че и в другото училище също.Въпросът ми е полага ли му се платен отпуск и % клас. Моля аргументирайте се със съответните наредби или закони за да мога да дам адекватен отговор.Благодаря предварително.
Здравейте, от скоро съм ТРЗ и се сблъсках със следното за което имам нужда от помощ.
Работя в училище и назначихме учител пенсионер по чл.114 във връзка с чл.67/1/1- това е втори ТД на дамата, като първият е отново по чл.114. Назначена е на лекторски часове които се взимат по програма за съответния срок, но понякога стават и размествания така че ако имаме предвидени 25л.ч. за м.10 тя може да е отработила реално само 20 или да се е наложила да поеме още 2-3 часа отгоре.В случая дамата спори дали и се полага платен отпуск и % клас.В другото училище понеже сме колеги казаха че не и начисляват класа.Ако тя има право и на двете дайте някаква формула за изчисление, че направо тотално се обърках.За отпуска прочетох, че ако се съберат общо 10 р.дни на двете места / по 5 на всяко/тогава може да ползва отпуск, но какво право имам аз да изисквам  от другото раб.място отработените дни че да и се сметне отпуска.Моля дайте мнение.Дамата заплашва и със съд, но прочетох някъде че споровете за правото на отпуск не се разглеждат от съдилищата.