Мястото на изпълнение на доставката е на територията на страната? Защо да е на територията на страната? Аз работя на тяхната платформа, която е в САЩ.
Да добавя, че сайта не е в ЕС, а е американски.
Здравейте,
имам фирма, която не е регистрирана по ЗДДС. Продавам дигитални продукти (темплейти) чрез чуждестранен сайт. Съответно плащам абонамент към този сайт и такса за всеки продаден продукт. Счетоводителят ми твърди, че не мога да си призная тези разходи, без да съм регистрирана по ЗДДС. Това така ли е наистина? Те и без това не ми начисляват допълнително ДДС на услугите си. Това не е разход за реклама. Не мога да разбера логиката.
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
Ти цялата папка наведнъж ли копираш? Да не си заместила новата папка със старата и да се е изгубила по-новата информация. Във всеки случай можеш да звъннеш на телефона в сайта на НАП и те ще ти обяснят. Много са отзивчиви. Аз съм звъняла много пъти.
Могат ли да ми връчат законно АУАН, при положение, че съм в отпуск по майчинство?
Благодаря Ви, че отделяте от времето си, за да ми отговорите.!
Последен въпрос - от тук нататък имам ли полезен ход? Да чакам НП и да обжалвам? Или нещо друго, което мога да направя?
Супер. Чудно са ме подвели! А сега след като всички срокове са изтекли какво да правя? Мога ли сега да ги подам тези декларации? И за миналите години ли? Ужас!
А трябва ли, при положение, че един вид управителя на фирмата не е действащ, т.е. ЕООД-то няма никакъв персонал?
Здравейте, имам ЕООД от 2015г., което никога не е започвало дейност, никога не съм започвала да се осигурявам като управител и никога никаква дейност не е извършвало. Миналата година се регистрирах в АВ като СОЛ с булстат моето ЕГН, а не към булстата на ЕООД-то, за свободна професия и няколко месеца по-късно излязох в майчинство. В момента все още съм в майчинство. Сега получавам покана за съставяне на АУАН от НАП, защото не съм подала ГФО за ЕООД-то за 2017-та и не знам как да действам. Нали ЕООД-то не е стартирало въобще дейност? Счетоводителят ми беше казал, че не трябва нищо да се подава, докато не започна дейност. Освен това съм в майчинство - могат ли да ми връчат АУАН-а? Това, че се осигурявам като СОЛ свободна професия с булстат - ЕГН, нали няма общо с осигуряването като управител на ЕООД-то? Наистина е малко заплетено.. много ще съм благодарна, ако някой помогне със съвет. :good: