Здравейте!
С работодателят ми се споразумяхме да ми прекрати договора по взаимно съгласие, като в документа бяха описани точния брой дни, които той ще ми изплати при напускане.
Въпросът ми е в какъв срок той е длъжен да ми изплати сумата. С него не сме коментирали на място как ще стане, тъй като досега винаги съм получавала заплатата си по банков път. Договора е прекратен на 25ти Януари, но до момента нямам превод.
Има ли законов срок в кой той трябва да ми преведе сумата?

Предварително благодаря!
Сега разбрах!
Много ви благодаря за отделеното време и внимание!
Не ви разбрах по точка 2 - Реално лицето е било по майчинство и в този случай от написаното разбирам, че НЕ се взима средната минимална заплата за страната, с коя сума се взима предвид?

Относно борсата - лицето е съкратено по чл. 71 и реално взима 60% от сумата получавана през 24те месеца майчинство. В последствие лицето докато е на борсата отново излиза в майчинство и в този случай как се изчислява майчинството? Като бруто се взима 80% от сумата получавана от борсата или майчинството е на база на минималната заплата?
Здравейте! Опитвам се да съдействам на моя близка при едни изчисления, но нещо съвсем се обърках, така че ще се радвам ако някой може да ми бъде помогне :) Въпросите ми са няколко:

1. При второ майчинство как се изчислява то?. В тези автоматичните калкулатори като заплата Бруто въвеждаме това, което сме получавали реално ( 80% от заплата) или реалната бруто заплата.

2. Относно преминаването във втората година майчинство при изчисление както бруто какво се вписва, 380те лв., които сме получавали или миналната заплата от 510 лв?

3. В случай, че си бил на борсата и трябва по тези пари да се изчисли майчинството, какво се вписва в таблицата - реалните пари които си получавал от борсата или друго?
При съкращение по чл. 71 как се изчислява обезщетението.
Да приемем че бруто заплата е била 1500 лв. Аз го изчислих така, но незнам дали е правилно:

12 х 1100 = 13 200 ( месечното изплащано майчинство за 12 месеца)
12 x 380 = 4 560 ( месечното изплащано майчинство за втората година)
(13 200 + 4 560)/24 = 740 лв (средноаритметично за последните две години)
60% от 740 = 444 лв обезщетение от бюрото по труда.

По този начин ли се изчислява и това ли са стойностите от които се изчислява?
За какъв период се полага това обезщетение при трудов стаж 12 години.
Въпросът е ако го съдя имате ли представа колко време може да се отлага и продължи това дело  и докато тече  този съдебен процес какво се случва с работата ми - мога ли да започна на друго място или ако не намеря такова да съм на борсата?
Здравейте!
Майчинството ми приключва на 24.01.2019.
Имах намерение да се върна на работа, но работидателят ясно ми показа с поведение, че не съм желана във фирмата. Смятам да подам молба за напускане, но в този случай какво е случва с натрупания платен отпуск. Абсолютно съм убедена, че работодателят ще ми откаже да ползвам този отпуск и че ще се опита по всякакъв начин да направи нещата, така че да не ми го плати.
Въпросът ми е следния: подавайки молба за напускане, той длъжен ли е да му плати този отпуск. Има ли причина с която законово да се обоснове, че няма да ми го изплати и ако не ми го изплати какви действия бих могла да предприема аз?