И аз се извинявам но това каква връзка има с въпроса ми?
Може ли заем от съдружник да се трансформира в капитал неподлежащ на регистрация /не допълнителна вноска по 134/. Остатъка по заемът е 150000лв главница лихвите са платени. Фирмата е на загуба и искам да махна тая тежест от нея за евентуални заеми от банки.
Здравейте, фирмата е ООД с двама съдружника и назначен Управител/който не е съдружник/ на Дог.за контрол и управление. Може ли Управителя да кара сл.товарен автомобил и пътните листа да се пускат на негово име. Също тъка може ли единия съдружник който не се самоусигурява да кара и той товарния автомобил. Ако ли не какво трябва да се направи за да могат.
Да де ама как да сключи ТД сам със себе си от ИТ ми казаха че не може. Тогава ако впиша в договора за управление, че ще изпълнява управленса дейност и ще работи в производството за което ще получава еди си каква сума става ли
Съвсем се обърках.
Управител който не е съдружник/собственик назначен по ДУК със заплата, полага и личен труд извън управленската дейност трябва ли да се осигурява по някакъв начин извън този ДУК?
Беше ми отговорено че трябва, но не мога да намеря точния начин.
Фирмата е малка и няма как за два подписа да получава заплата и затова полага и личен труд
Не може да сключи сам със себе си трудов и граждански
Не може да стане съдружник
Защо му е да си регистрира фирма след като съдружниците са го наели по дог.за контрол и управление да им движи фирмата
Тогава как да се осигурява допълнително
Може ли управител който не е съдружник/собственик  да се самоосигурява? В една малка фирма управителите вършат много неща. Няма кой да им плаща за два подписа. Може да има случай когато е и само той във фирмата без служители.
Аз имам такъв случай и управителя си полага личен труд с ДУК заплатата всеки месец му е различна / с еднократен бонус/.
Само не знам има ли право на платен отпуск?